ПРОГРАМА

Главна програма


Теодосиј Спасов, Тони Китановски, Виктор Филиповски

УГД Концертен Џез Оркестар

19 Април, 20ч, НУ Народен Театар Битола


Џоле Грујовски Квартет

20 Април, 20ч, НУ Народен Театар Битола


Кабадајас

20 Април, 21ч, НУ Народен Театар БитолаСтранична програма


Молли Тролли Квартет

18 Април, 22ч, Камарите


Скопје Џез Инк.

19 Април, 22ч, Порта Џез


Лина Авшар

20 Април, 22ч, КамаритеРаботилница


Џез фестивали – организација – вмрежување – мобилност на артисти.

20 Април, 14ч, НУ Народен Театар Битола

  • Винко Михајлович – Петровац Џез Фестивал – Р.Црна Гора
  • Драган Влајнич – Кикинда Џез Фестивал – Р. Србија
  • Ирена Благојевич – Џез музичар Белград – Р.Србија
  • Сашо Поповски – Џез Фабрика Фестивал – Битола
  • Бојан Стефковски – Џез Фортнајт Фестивал – Џез издавач Скопје
  • Гордана Настевска-Манасијеска Акаша Букинг Агенција Скопје
  • Тодор Ивановски – Центар за културна деконтаминација Битола