GOCE MICANOV TRIO

Follow:

Живата легенда на македонскиот џез GOCE MICANOV кој го паметиме по историските џез имровизации и маестралниот звук на тенор саксофонот во албумот „Као Какао“ на Леб и Сол пред публиката во Битола ќе се претстави со дел од својот раскошен опусЏез уметник кој во кариерата имал привилегија да ја дели сцената со големиот Ray Charles.

@2023 - Jazz Factory Festival. All rights reserved. Develop by Nova Solutions