LJUPCO JOLEVSKI

Follow:

Како новинар, водител и уредник Јолевски во новинарството е безмалку три децении. Кариерата ја почнал во Млад Борец на почетокот од 1980-тите. Потем долги години бил во Телевизија Скопје и во Македонското радио – Втора програма. Паралелно четири години бил уредник на Музичкото радио Канал 103, а соработувал и со изданијата на Детска радост, ревијата Екран и тогашна Нова Македонија.

@2023 - Jazz Factory Festival. All rights reserved. Develop by Nova Solutions