MAKSIMOVSKI UNITED

Follow:

Ја започна својата кариера во раните 90-ти свирејќи и снимајќи со различни бендови. Беше член на еден од водечките македонски бенд Архангел. Како ко-композитор тој го покажува својот талент на албумите на Сет и Беневентан трио. Во изминатите 12 години настапува и снима со светски реномирани имиња како Влатко Стефановски, Јан Акерман, Теодосиј Спасов и Стефан Миленковиќ.

@2023 - Jazz Factory Festival. All rights reserved. Develop by Nova Solutions