OSSA QUARTET

Follow:

OSSA QUARTET изведува оригинална музика инспирирана од францускиот џипси џез, џез-рок и блуз, како и од џез стандардите – дела од Стефан Грапели, Џанго Рајнхард, Антонио Карлос Жобим и други. Инспирацијата за нивната музика доаѓа од џез-фолклорот на номадските цигани, музика која до ден-денес звучи свежо и наелектризирано и продолжува да одекнува кај младата и сериозна џез публика.

 

@2023 - Jazz Factory Festival. All rights reserved. Develop by Nova Solutions