SAKIS PAPADIMITRIOU SOLO

Follow:

Пијанистот, композитор и писател SAKIS PAPADIMITRIOU е една од клучните фигури во авангардниот Грчки џез. Роден е во Кавала во 1940 година, а израснал во Солун. Неговите текстови се објавени во многу списанија (Jazz, Echos & HiFi, Jazz&Tzaz итн.), беше издавач на списанието Sin and Plin, долги години работи како радио продуцент, и компонира музика за театар и неми филмови.

 

@2023 - Jazz Factory Festival. All rights reserved. Develop by Nova Solutions