GOCE MICANOV TRIO

април 5, 2024
8:00 pm
НУ Народен Театар – Битола
Гоце Мицанов Трио
GOCE MICANOV TRIO
Jazz Factory Festival

Живата легенда на македонскиот џез GOCE MICANOV кој го паметиме по историските џез имровизации и маестралниот звук на тенор саксофонот во албумот „Као Какао“ на Леб и Сол пред публиката во Битола ќе се претстави со дел од својот раскошен опус. Џез уметник кој во кариерата имал привилегија да ја дели сцената со големиот Ray Charles.

Share:
@2023 - Jazz Factory Festival. All rights reserved. Develop by Nova Solutions