SAKIS PAPADIMITRIOU SOLO

април 6, 2024
8:00 pm
НУ Народен Театар – Битола
SAKIS PAPADIMITRIOU SOLO
SAKIS PAPADIMITRIOU SOLO
Jazz Factory Festival

Пијанистот, композитор и писател SAKIS PAPADIMITRIOU е една од клучните фигури во авангардниот Грчки џез. Роден е во Кавала во 1940 година, а израснал во Солун. Неговите текстови се објавени во многу списанија (Jazz, Echos & HiFi, Jazz&Tzaz итн.), беше издавач на списанието Sin and Plin, долги години работи како радио продуцент, и компонира музика за театар и неми филмови.

Share:
@2023 - Jazz Factory Festival. All rights reserved. Develop by Nova Solutions