Славен Љујиќ трио (Црна Гора) feat. Батист Ербен (Франција)

април 13, 2023
9:00 pm
Славен Љујиќ трио (Црна Гора) feat. Батист Ербен (Франција)
Jazz Factory Festival

„Славен Љујиќ трио со Хербин“ е проект кој вклучува извонреден мулти-инструменталист и композитор Иван Маровиќ од Црна Гора на гитара и Тин Џаферовиќ од Хрватска на контрабас; Баптист Хербин (Париз, Франција) на алт саксофон и Славен Љујиќ на тапани, кој е основач на групата од Црна Гора.

Триото пред неколку месеци го објави својот деби албум кој беше снимен во живо за време на фестивалот DEUS во Подгорица, Црна Гора во декември 2022 година.
Share:
@2023 - Jazz Factory Festival. All rights reserved. Develop by Nova Solutions